Copyright © 2015 lokse.sk. Všetky práva vyhradené.

E-mail:
immolokse@gmail.com

IMMO spol. s r.o.
Trnavská 838,
925 32 Veľká Mača

Telefón: 031 / 78 58 161
Fax: 031 / 78 58 161

Recepty

zemiakové lokše
zemiakové placky
palacinky

Úvodná stránka   │   Naše produkty   │   Fotogaléria   │   Recepty   │   Kontakt

Zemiakové lokše

Suroviny:

5 kg zemiaky
1 kg polohrubá múka
1/2 kg hladká múka
4 KL soľ

Postup receptu:

1.Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme a necháme riadne vychladnúť. Zemiaky zomelieme na mäsovom mlynčeku.

2.Pridáme múku a soľ. Múku pridávame postupne, zemiaky ju musia "spracovať". Cesto si rozdelíme na dve časti a pripravíme sa na vysmážanie. Do druhej polky bude potrebné pridať trošku viac múky. Lokše sa robia na platni, my ich robíme na starých panviciach na kvapke masti.

3.Na pomúčenej doske vaľkáme lokše. Podľa potreby do cesta primiešame múku, tak aby sa nám lokše na doske nelepili.

4.Lokše ukladáme do hrnca. Každú pomastíme kačacou (husacou) masťou


Zemiakové placky

Suroviny na 5 porcií:

4 ks zemiaky
3 strúčiky cesnak
6 PL hladká múka
vajce
podľa chuti soľ
majorán

Postup receptu:

1.Zemiaky očistíme, nastrúhame. Zmiešame s múkou, celým vajcom a roztlačeným cesnakom. Vzniknuté cesto osolíme a okoreníme.

2.Na rozpálenom oleji robíme placky ktoré vysmážame z oboch strán. Môžeme ich jesť s kyslou smotanou alebo zakysankou, sladkým mliekom.

TOPlist